Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/3/16

Η Σούζαν Σάραντον δεν ξέρει ακόμα τι θα ψηφίσει


Η Σούζαν Σάραντον δεν ξέρει ακόμα τι θα ψηφίσει
H ηθοποιός Σούζαν Σάραντον δεν κρύβει ότι είναι μια αδιαμφισβήτητη θαυμάστρια του Δημοκρατικού Μπέρνι Σάντερς στην κούρσα για τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ. Ωστόσο εκμυστηρεύτηκε ότι δεν γνωρίζει «πραγματικά» εάν θα μπορούσε να ψηφίσει την Χίλαρι Κλίντον στην περίπτωση που η πρώην υπουργός Εξωτερικών επικρατήσει στις προκριματικές εκλογές κι αναμετρηθεί στο τέλος με τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ.

«Πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι λένε: "λυπάμαι, δεν μπορώ να το κάνω αυτό"» και να ψηφίσω υπέρ της Χίλαρι Κλίντον, δήλωσε η Σάραντον σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.
Στην ερώτηση τι θα κάνει η ίδια, στην περίπτωση που προκύψει το «δίδυμο» Κλίντον- Τραμπ τον προσεχή Νοέμβριο, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός απάντησε:
«Δεν γνωρίζω. Θα δω τι θα γίνει. Πραγματικά» τόνισε.
Και πρόσθεσε: «ορισμένοι πιστεύουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα φέρει την επανάσταση αμέσως μόλις νικήσει».
Η Σούζαν Σάραντον εξήγησε ότι θα ήθελε «πραγματικά να βρεθεί στην καλή πλευρά της ιστορίας», με τον Μπέρνι Σάντερς, έναν άνδρα «ηθικά σωστό», η «κρίση» του οποίου είναι «η καλύτερη».
«Το υπάρχον καθεστώς δεν προχωράει» στις ΗΠΑ, επέμεινε η ίδια, «και πιστεύω ότι είναι επικίνδυνο να σκεφτόμαστε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο».
«Τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι μόλις εκείνη εκλεγεί, ξαφνικά θα έλθει σε αντιπαράθεση με όλους εκείνους που της έδωσαν εκατομμύρια και εκατομμύρια δολάρια;» διερωτήθηκε.
«Πιστεύω ότι αυτό είναι απίστευτα αφελές» τόνισε η διάσημη ηθοποιός.
Η 69χρονη Σούζαν Σάραντον, που είναι γνωστή για τα αριστερά της φρονήματα αλλά και την ευαισθησία της σε ανθρωπιστικά ζητήματα δήλωσε την υποστήριξή της στον Μπέρνι Σάντερς τον Ιανουάριο.
Στο ίδιο μήκος κύματος η τραγουδίστρια και ηθοποιός Μπέτι Μίντλερ που τάχθηκε επίσημα υπέρ του Σάντερς τον Οκτώβριο του 2015.
Πολλοί άλλωστε καλλιτέχνες και προσωπικότητες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον 74χρονο γερουσιαστή, μεταξύ αυτών ο ηθοποιός Ντάνι ντε Βίτο και ένας από τους συνιδρυτές της Apple, ο Στιβ Βόσνιακ.
Από την άλλη, τον Φεβρουάριο η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ, που υποστηρίζει την Χίλαρι Κλίντον, είχε πει ότι υπάρχει «μια ειδική θέση στην κόλαση για τις γυναίκες που δεν βοηθούν η μία την άλλη», μία δήλωση που έγινε αντιληπτή ως μια επίθεση εναντίον των νεαρών υποστηρικτών του Δημοκρατικού Κόμματος που συνήθως επιλέγουν τον Μπέρνι Σάντερς από την Χίλαρι Κλίντον.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ