Σελίδες

Thessaloniki video tour

29/4/16

3 τροφές που νόμισες ότι παχαίνουν αλλά δεν έχουν πολλές θερμίδες

Τί και αν έχουν τη φήμη ότι είναι θερμιδογόνες; Στην πραγματικότητα πρόκειται για παρεξηγημένες τροφές, οι οποίες περιέχουν πολύ λιγότερες θερμίδες από όσες νομίζετε. Δείτε, λοιπόν, γιατί η κατανάλωση των παρακάτω τροφών δε χρειάζεται πια να σας προκαλεί τύψεις.

1. Ποπκόρν. Μπορείτε να τα καταναλώνετε άφοβα στο σινεμά, καθώς 2 φλιτζάνια περιέχουν μόνο 60 θερμίδες, εάν, βεβαίως, δεν έχει προστεθεί βούτυρο και πολύ αλάτι κατά τη παρασκευή τους. Το καλαμπόκι, άλλωστε, περιέχει περισσότερες πολυφαινόλες (ένα είδος αντιοξειδωτικού) και από τα φρούτα και τα λαχανικά.

2. Μανιτάρια. Θα εκπλαγείτε με την πληροφορία πως περιέχουν 18 θερμίδες ανά φλιτζάνι. Έρευνες αποδεικνύουν πως τα άτομα που αντικατέστησαν το κρέας με μανιτάρια στα γεύματά τους κατανάλωναν 400 λιγότερες θερμίδες την ημέρα. Επιπλέον, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και κάλιο.

3. Αυγά. Με μόλις 75 θερμίδες το ένα, το αυγό είναι γεμάτο με βασικές θρεπτικές ουσίες, καθώς και με χολίνη, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του εγκεφάλου. Όσο για τη φήμη που το θέλει να ανεβάζει τη χοληστερίνη, οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν πως ένα αυγό τη μέρα δε βλάπτει, αφού δεν είναι ικανό από μόνο του να ανεβάσει επικίνδυνα τα επίπεδα της χοληστερίνης.
Πηγή: www.manamia.gr