Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/11/16

Οι λάτρεις του τυριού ζουν περισσότερο


Οι λάτρεις του τυριού ζουν περισσότερο
Το τυρί περιέχει μια ειδική χημική ουσία που μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης και αυξάνει το μέσο προσδόκιμο ζωής αναφέρει έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature Medicine.

Αρχικά, οι επιστήμονες έκαναν πειράματα σε ποντίκια εργαστηρίου και διαπίστωσαν ότι η τακτική κατανάλωση τυριού τα βοήθησε να ζήσουν περισσότερο.
Στη συνέχεια, έθεσαν ένα ερωτηματολόγιο σε 800 άτομα στην Ιταλία, διαπιστώνοντας απο τις απαντήσεις ότι όσοι έτρωγαν τακτικά τυρί υπέφεραν λιγότερο από υπέρταση και καρδιαγγειακά νοσήματα, ενώ η ευαισθησία τους στις καρδιακές παθήσεις ήταν περίπου 40% χαμηλότερη σε σύγκριση με εκείνους που δεν έτρωγαν πολύ τυρί.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η χημική ουσία πολυαμίνη που περιέχεται στο τυρί βοηθά τα κύτταρα του σώματος να απαλλαγούν από τις τοξίνες.
Παρόλα αυτά, καλό είναι να γνωρίζουμε ότι το τυρί περιέχει πολλές θερμίδες και μπορεί να είναι επιβλαβές για μερικούς ανθρώπους.
Όσο για την πολυαμίνη: υπάρχει και σε άλλα τρόφιμα, όπως στον αρακά, το καλαμπόκι, τη σόγια και τα τρόφιμα ολικής αλέσεως. Αλλά, βεβαίως, το τυρί έχει ένα πλεονέκτημα σε σχέση με όλα αυτά... είναι πολύ πιο νόστιμο.
Πηγή: perierga.gr