Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/12/16

5 μικρές αλλαγές που πρέπει να κάνεις στη ζωή σου τη νέα χρονιά




Το 2017 πλησιάζει και εσύ έχεις στόχους. Πολλούς και υψηλούς στόχους. Άλλοι έχουν να κάνουν με τη δουλειά σου, άλλοι με την προσωπική σου ζωή. Είναι ωραίο να...
ονειρεύεσαι και κάθε νέα αρχή αυτό μας το εμπνέει. Ωστόσο, να θυμάσαι ότι μερικές φορές οι μεγαλύτερες αλλαγές έρχονται μέσα από μικρά βήματα. Απλές προσθήκες ή προσαρμογές της καθημερινότητας, που μπορούν να κάνουν τη χρονιά σου ομορφότερη. Να, όπως οι παρακάτω!

#1. Μάθε μαγειρική
Ένας πολύ καλός τρόπος να αποδείξεις στον εαυτό σου πόσο τον αγαπάς, είναι να φροντίζεις τη διατροφή σου. Περιόρισε τα ντελίβερι και άσε τη δημιουργικότητά σου να κάνει πάρτι στην κουζίνα. Η μαγειρική είναι θεραπευτική. Σκέψου το λίγο. Κάθε μέρα μπορείς να έχεις και μια μικρή γευστική επιτυχία. Να απολαμβάνεις, να προσφέρεις και τελικά να δημιουργείς.

#2. Επένδυσε στη ψυχαγωγία
Μη σπαταλάς 5 ώρες με scroll down στο Facebook και μην πέφτεις στην παγίδα να αφήνεις την τηλεόραση να παίζει, σε προγράμματα αδιάφορα. Κάλεσε την κολλητή σου, φτιάξτε ποπ κορν και φυσικούς χυμούς για αποτοξίνωση και επιδοθείτε σε ατέλειωτους μαραθώνιους ταινιών χωρίς διακοπή.

Και θυμήσου: δεν χρειάζεται πάντα να είναι γιορτινές οι ημέρες. Μάζεψε την παρέα σου και κάνε το ίδιο οποιαδήποτε μέρα του χρόνου...

#3. Κράτα ημερολόγιο
Οι μέρες τρέχουν και το μυαλό σου μπορεί μετά από λίγο καιρό να ξεχνάει πράγματα που έχει σημασία να θυμάται. Το ημερολόγιο θα σε βοηθήσει να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου και να εκφράζεσαι εκείνες τις μέρες που τα πράγματα δεν έχουν πάει και τόσο καλά. Είναι κάτι σα ψυχοθεραπεία - κάπου μιλάς ανοιχτά για όσα σε προβληματίζουν. Και όταν γυρνάς προς τα πίσω, μαθαίνεις καλύτερα το γιατί, το πως.

#4. Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου
Πολλές φορές η δουλειά μας τρώει όλη την ημέρα και μένουμε καθισμένες σε έναν καναπέ, να μας φταίνε όλα. Μην το κάνεις και τη νέα χρονιά αυτό. Πάντα υπάρχει χρόνος για ένα χόμπι! Μπορεί να είναι χορός, μπορεί να γυμναστική, μπορεί απλά να είναι το διάβασμα ενός βιβλίου. Όπως και να έχει, ό,τι και να επιλέξεις, το σίγουρο είναι ότι τα οφέλη θα είναι πολλαπλά. Και ναι, θα αποδίδεις γενικά καλύτερα στη δουλειά σου, γιατί πολύ απλά θα είσαι πιο ευτυχισμένη και πλήρης.

#5. Πρόσφερε
Αυτή τη χρονιά, γίνε επιτέλους εθελόντρια στον οργανισμό που θέλεις. Ενίσχυσε το έργο όσων προσπαθούν να κάνουν καλύτερο τον κόσμο. Πρόσφερε όσο μπορείς. Το χαμόγελο είναι μεταδοτικό, μην το ξεχνάς!

Καλή χρονιά!