Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/12/16

Οι ορμόνες σας υπό έλεγχο φυσικά




Πόσο συχνά λέμε ή ακούμε εμείς οι γυναίκες τη φράση «Δεν είμαι καλά. Οι ορμόνες μου τρελάθηκαν»; Η μείωση ή η αύξηση των... ορμονών αποσυντονίζει τον γυναικείο οργανισμό και μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση, άγχος, αύξηση βάρους, υπογονιμότητα και δερματικά προβλήματα. Μπορούμε όμως, να έχουμε τις ορμόνες μας υπό έλεγχο με φυσικούς τρόπους.

Μελάσα

Η μελάσα είναι μια φυσική γλυκαντική ουσία, σαν σιρόπι, που παρασκευάζεται από την επεξεργασία του ζαχαροκάλαμου. Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία της βοηθούν στην προστασία ενάντια στον καρκίνο και σε άλλα καρδιοαγγειακά νοσήματα. Περιέχει μαγνήσιο που βοηθάει το νευρικό σύστημα και ασβέστιο που είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών και των δοντιών. Το μαγγάνιο που υπάρχει στη μελάσα βοηθάει στην υγιή παραγωγή των ορμονών, στην λειτουργία του νευρικού συστήματος και στην παραγωγή ενέργειας.

Ρίζα Μάκα

Η μάκα είναι ένα ποώδες φυτό το οποίο καλλιεργείται σε μεγάλα υψόμετρα στις Άνδεις του Περού. Η θρεπτική αξία της αποξηραμένης ρίζας της μάκα είναι υψηλή και πλούσια σε μεταλλικά ιχνοστοιχεία. Χρησιμοποιείται από τους αθλητές, ως μια φυσική εναλλακτική λύση, για να βελτιώσουν την αντοχή, την δύναμη και την απόδοσή τους. Βοηθάει πολύ στην ισορροπία του ενδοκρινικού συστήματος (π.χ. επινεφρίδια, θυρεοειδή, πάγκρεας, ωοθήκες.) Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή ή αναστολή των ορμονών όταν και όπου είναι αναγκαίο. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για την αύξηση της λίμπιντο, καθώς και κατά την διάρκεια της εμμηνόπαυσης.

Έλαιο νυχτολούλουδου

Το έλαιο νυχτολούλουδο προέρχεται από τον σπόρο του νυχτολούλουδου. Βοηθάει κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων, στην σκλήρυνση κατά πλάκας και στην υψηλή πίεση του αίματος.

Σιρόπι σφενδάμου

Το σιρόπι σφενδάμου είναι πλούσιο σε μαγγάνιο, που είναι απαραίτητο για την ενδυνάμωση των σωματικών κυττάρων. Περιέχει ψευδάργυρο, θειαμίνη και ασβέστιο. Είναι πλούσιο σε θεραπευτικά συστατικά, παρόμοια με αυτά του μύρτιλου και του πράσινου τσαγιού.