Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/1/17

Μισθό θα παίρνουν οι γιαγιάδες στην Τουρκία για να προσέχουν τα εγγόνια τους!




Σκέφτεστε πώς θα ήταν να «κόβετε» μισθό στη μαμά ή την πεθερά σας που προσέχει τα... παιδιά όταν εσείς δεν είστε σπίτι; Το τουρκικό κράτος το σκέφτηκε πριν από εσάς με μια απόφαση που κάνει εντύπωση: να πληρώνει τις γιαγιάδες που θα προσέχουν τα εγγόνια τους.



Από τον ερχόμενο Φεβρουάριο, λοιπόν, οι γιαγιάδες που θα «κρατάνε» τα εγγόνια τους τις εργάσιμες μέρες, θα παίρνουν έναν «συμβολικό» μισθό για τον κόπο τους. Συγκεκριμένα, ο μηνιαίος μισθός της γιαγιάς – νταντάς θα φτάνει περίπου τα 100 ευρώ. Σε μια χώρα που η μέση σύνταξη κυμαίνεται από 230 έως 420 ευρώ, το ποσό αυτό δεν είναι ευκαταφρόνητο!

Σκοπός του προγράμματος είναι αύξηση της γυναικείας απασχόλησης, με τις γιαγιάδες να έχουν ένα ακόμη κίνητρο να περνούν χρόνο με τα εγγόνια τους. Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα θα ξεκινήσει από τις περιοχές της Σμύρνης και της Προύσας και αρχικά θα συμπεριλάβει 1.000 οικογένειες. Εφόσον επιτύχει, μετά από 6 μήνες δοκιμής, θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Τουρκίας.

Είτε διαφωνούμε είτε όχι, το σίγουρο είναι ότι η Τουρκία μας ξάφνιασε μ' αυτή την απόφαση. Ελληνίδες γιαγιάδες, συμφωνείτε;