Σελίδες

Thessaloniki video tour

25/2/17

Μασκότ Εξυγίανσης οι Κατσαρίδες;




Του Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου 
Αρθρογράφου –Σχολιογράφου
Εδώ που φθάσαμε /καταντήσαμε, μόνον οι …
κατσαρίδες μπορούν να βελτιώσουν, το νοσηρό κλίμα του ΕΣΥ , αλλά και συνολικά του πολιτικοκομματικού Συστήματος.
Μια εικόνα = χίλιες λέξεις.
Χίλιες κατσαρίδες = ένα εκατομμύριο λέξεις. Πώς να το αντέξεις. Από πού να ξεκινήσεις. Πώς να πορευτείς, τι να πρωτοδιαλέξεις.
Δεν είναι τωρινό το φαινόμενο. Απλώς τρισχειρότερο είναι αν το προσέξεις. Και στο παρελθόν οι κ α τ σ α ρ ί δ ε ς (ιδίως οι ενδονοσοκομειακές) χρησιμοποιήθηκαν στις κομματικές αντιπαραθέσεις.
Τώρα όμως –λόγω … «προοδευτικότητας και ευαισθησίας» - τα πράγματα εξελίχθηκαν, δεν ξέρεις τι, ποιόν να πιστέψεις.

Υπάρχουν άραγε στα Νοσοκομεία κατσαρίδες;
Αν ναι, πόσες είναι τάχα; Από ποιόν κομματικό ή συνδικαλιστικό χώρο προέρχονται; Δύσκολο να μαντέψεις. Θα πρέπει να γίνει test DNA να μάθουμε την προέλευση / πατρότητα ώστε ανάλογα να ψέξεις.

Τις έβαλαν οι Υπουργοί; Οι Συνδικαλιστές, τρίτοι (εξωγήινοι ) ή κάποιοι που έχουν έννομο συμφέρον κατανάλωσης κατσαριδοκτόνων, ή μήπως διεστραμμένοι φιλόζωοι εκτροφείς και (δια) σποράς κατσαρίδων;

Πάρτυ κάνουν ακόμη και μέσα, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, συμβάλλοντας στην αύξηση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Να ισχυριστείς πως δεν έμαθες, δεν άκουσες, δεν είδες;
Έχουν τα ΜΜΕ, τα Κόμματα, οι Συνδικαλιστές του χώρου Υγείας ,αποδυθεί σε ένα ανελέητο ΚΑΤΣΑΡΙΔΟΣΑΦΑΡΙ  που –ούτε αισθητικά –δεν μπορείς να αντέξεις. Δεν υπάρχουν λεφτά να μετρήσεις. Μετράς όμως κατσαρίδες (;).

Το χειρότερο είναι – όπως με τις φοιτητικές εκλογές – πως ο καθένας δίνει διαφορετικά νούμερα, ώστε να καταλήξεις ότι «ουδέν οίδες» . Εσείς πόσες κατσαρίδες μετρήσατε σήμερα κυρίες;
Που τις είδατε; Στο μπάνιο, στα φωτιστικά, μέσα στον ορό, στις φλέβες ή στις αρτηρίες ;
Μήπως κύριοι καταναλώσατε κάποιες μετά το φαγητό; Ατυχείς συγκυρίες!....


 Οι αρμόδιοι σκέπτονται να προσλάβουν – ημετέρους; - προκειμένου να στελεχωθούν ειδικές λογιστικές ΚΑΤΣΑΡΙΔΟΜΕΤΡΙΚΕΣ  υπηρεσίες. Να γνωρίζουμε αν τα κονδύλια Υγείας θα διατίθενται σε  φάρμακα και νοσοκομειακά υλικά, ή για κατσαριδοκτόνα; Λογικές απορίες.
Ζήτημα επιλογής, ή παρέχεις υγεία άμεσα: με φάρμακα κ.ο.κ ή έμμεσα : εξοντώνεις τις κατσαρίδες.
Οι οικονομολόγοι θα τα κοστολογήσουν και θα αποφανθούν ανάλογα (τι οικονομικά συμφέρει) με λογιστικές αλχημείες.

Πλήρης καταγραφή /καταμέτρηση των στοιχείων του "Έπους της ενδονοσοκομειακής κατσαρίδας". Υπόθεση … εθνικής πλέον σημασίας.

Κατσαριδούλα αγάπη μου αναφωνούν οι ενδιαφερόμενοι, εν μέσω ασυναρτησίας. «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα ….. κατσαριδογενούς ασυδοσίας». Εξάλλου η επιστράτευση των κατσαρίδων είναι (λόγω ανθεκτικότητας τους) σίγουρη, έγκυρη και δοκιμασμένη επιλογή … διεξαγωγής εκλογικής διαδικασίας.