Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/5/17

“Ντύστε” το σβηστό τζάκι





Τώρα που καλοκαίριασε και το τζάκι θα μείνει σβηστό για μήνες, μετατρέψτε την κενή εστία σε μια οπτική απόλαυση με αυτές τις εύκολες ιδέες...

Πράσινο τζάκι

Ελέγξτε ότι στο τζάκι σας φτάνει τουλάχιστον ένα μικρό κομμάτι του ήλιου και τοποθετείστε μπροστά του μια δωδεκάδα γλάστρες με φυτά που δεν έχουν μεγάλη ανάγκη για φως, σε διάφορα μεγέθη. Οι φτέρες και τα βρύα είναι ιδανικά για την περίσταση.


Συλλογή από βάζα

Συγκεντρώστε παρόμοια κομμάτια σε ένα απλό, δίχρωμο σύνολο. Διαφορετικά ύψη και σχήματα θα δημιουργήσουν ένα ενδιαφέρον σημείο. Αν η εστία είναι σκούρα, χρησιμοποιήστε τη για να αναδείξετε ένα ιδιαίτερο κομμάτι.


Πόρτα από καθρέφτη

Στον υαλοτεχνίτη της περιοχής σας ζητήστε να σας κόψει ένα κομμάτι καθρέφτη στις ακριβείς διαστάσεις του ανοίγματος του τζακιού. Τοποθετήστε ένα βαρύ, ξύλινο κιβώτιο μέσα στο τζάκι, για να στηρίξετε το πίσω μέρος του καθρέφτη. Στερεώστε το κάτω μέρος με αυτοκόλλητο διπλής όψης.


Φωτεινή μπάλα

Ένας εκπληκτικός τρόπος για να φέρετε τη λάμψη στο τζάκι σας – και ιδιαίτερα εντυπωσιακός εάν έχετε γυαλιστερό πάτωμα.

Και επιπλέον, αρκετά απλός: Θα χρειαστείτε αρκετά καλώδια μίνι – LED για να καλύψετε μια κοινή μπάλα στο μέγεθος της αρεσκείας σας.