Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/6/17

Πώς να μην χαλάσετε τη δίαιτά σας το Σαββατοκύριακο




Ήρθε το καλοκαίρι και οι περισσότεροι έχουμε είδη αρχίσει να προσέχουμε...
το διατροφικό μας πλάνο. Επίσης πολλοί έχουμε ανανεώσει τη συνδρομή μας στο γυμναστήριο για να είμαστε όσο πιο «έτοιμοι» για την παραλία.

Ξεκινάει η εβδομάδα μας και όλα παν καλά.Τι γίνεται με το Σαββατοκυρίακο;

Δεν πάμε ποτέ πεινασμένοι στο εστιατόριο

Θα ήταν σωστό να καταναλώσουμε ένα μικρό σνακ πριν φύγουμε από το σπίτι. Αυτό μπορεί να είναι: ένα φρούτο, λίγοι ξηροί καρποί ή μια ρυζογκοφρέτα. Ετσι αποτρέπουμε το λαίμαργο τσίμπημα, ιδιαίτερα όσο αφορά τα ορεκτικά (επιπλέον θερμίδες) και επιλογή λάθος κυρίως φαγητού.

Ψωμάκι με βούτυρο και πάστα ελιάς

Είθισται στα εστιατόρια να προσφέρετε το συγκεκριμένο έδεσμα. Καλύτερα να το αποφύγουμε αφού αυτό το μικρό ορεκτικό μπορεί να ανεβάσει τη θερμιδική αξία του γεύματος μας μέχρι και 300 θερμίδες.

Διαβάζουμε όλο το μενού

Διαβάζοντας το μενού θα ήταν σωστό να αποφύγουμε φαγητά που στην περιγραφή τους αναφέρονται οι λέξεις «τηγανιτό», «κρεμώδης» και «τραγανό». Αντίθετα προτιμούμε φαγητά που στην περιγραφή τους αναφέρονται λέξεις όπως «στη σχάρα», «στο φούρνο» και «στον ατμό».

Προσοχή στις σαλάτες

 Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που γίνονται είναι ότι η σαλάτα θεωρείτε ως ελαφρύ γεύμα. Η σαλάτα είναι ελαφρύ γεύμα όταν η βάση της είναι τα λαχανικά μαζί με λίγη άπαχη πρωτεΐνη. Όταν ξεκινήσουμε όμως να προσθέτουμε υλικά όπως τυριά, φρούτα, ξηρούς καρπούς, σποριά και σάλτσες τότε το θερμιδικό περιεχόμενο μιας σαλάτας μπορεί να ξεπεράσει και τις 700 θερμίδες.

Προσοχή στα ροφήματα (υγρές θερμίδες)

Προτιμούμε να καταναλώνουμε νερό ή ανθρακούχο νερό ή αναψυκτικό διαίτης με το φαγητό μας. Αποφεύγουμε τα κανονικά αναψυκτικά, το αλκοόλ και τους φρέσκους χυμούς αφού αυτά αυξάνουν υπερβολικά το θερμιδικό περιεχόμενο του γεύματός μας.

Επιδόρπιο

Μπορούμε να παραγγείλουμε ένα καφέ ή ένα τσάι στη θέση του γλυκού μετά το φαγητό μας. Σε περίπτωση που δεν μπορούμε να το αποφύγουμε εντελώς τότε είναι καλύτερο να προτιμήσουμε μια μπάλα παγωτoύ, φρούτα ή φρουτοσαλάτα.