Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/6/17

Τρένο… πολυτελείας υπόσχεται μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία στο Περού



Οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να εξερευνήσουν το Περού με στυλ μπορούν τώρα να επιβιβαστούν στο πρώτο τρένο πολυτελείας της Νότιας Αμερικής – το Belmond Andean Explorer. Το εσωτερικό της αμαξοστοιχίας σχεδιάστηκε από το... 

  




Muza Lab με έδρα το Λονδίνο για να αποδώσει φόρο τιμής στη χρυσή εποχή των ταξιδιών με τρένο, επιλέγοντας ζωντανά χρώματα και υφές εμπνευσμένες από τον τοπικό πολιτισμό και το τοπίο του Περού.



Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Muza Lab, Inge Moore, το εσωτερικό της αμαξοστοιχίας έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει τους ταξιδιώτες πίσω σε μια άλλη εποχή ταξιδιού με το τρένο: “Το τρένο μας είναι ένας χώρος μετάβασης όπου ο χρόνος φαίνεται να επιβραδύνεται μεταξύ της αναχώρησης και της άφιξης. Το όραμά μας ήταν να σχεδιάσουμε ένα τρένο όπου η ομορφιά της γης μπορεί να εμπνεύσει την ψυχή”.



Στην ουσία το τρένο είναι μια ριζική ανακαίνιση του Great South Pacific Express, όπου οι σχεδιαστές φρόντισαν να διατηρήσουν ανέπαφα ορισμένα στοιχεία δηλωτικά της μακράς ιστορίας της αμαξοστοιχίας. Μάλιστα, οι περισσότερες από τις σχεδιαστικές πινελιές έγιναν με ντόπια υλικά – από τα ξύλινα πατώματα και τις ρωμαϊκές ράβδους έως τα χειροποίητα υφαντά υφάσματα.



Οι καμπίνες σχεδιάστηκαν για να παρέχουν μια πολυτελή ταξιδιωτική εμπειρία. Για άλλη μια φορά χρησιμοποιώντας την τοπική κουλτούρα για έμπνευση, κάθε καμπίνα ονομάζεται από την περουβιανή χλωρίδα και πανίδα. Εκτός από τα άνετα κρεβάτια και τα μαλακά δερμάτινα καθίσματα Saffiano, ακόμη και η μικρότερη λεπτομέρεια μιλά για την πλούσια κουλτούρα της χώρας.