Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/6/17

Τα μυστήρια των Μάγιας συναντούν το μπλε της θάλασσας στο Μπελίζ



Ανακαλύψτε τη μικρότερη χώρα της κεντρικής Αμερικής

Η μικρότερη και πιο αραιοκατοικημένη χώρα της κεντρικής Αμερικής συνδυάζει το λάτιν πνεύμα της Καραϊβικής με την εντυπωσιακή παράδοση των Μάγια.

Στο... 

 
 
 
 
 
Μπελίζ θα συναντήσετε πανύψηλους φοίνικες, μαγευτική ζούγκλα, κάτασπρες παραλίες με κοραλλιογενείς υφάλους και απομεινάρια από τα μνημεία ενός από τους σπουδαιότερους αρχαίους πολιτισμούς.

Στην πρωτεύουσα Μπελμοπάν δοκιμάστε τις τοπικές σπεσιαλιτέ και στη συνέχεια κατευθυνθείτε προς την παλιά πρωτεύουσα με τα γραφικά μέρη και την μαρίνα που προσφέρει εντυπωσιακή θέα το σούρουπο.

Δείτε από κοντά τα χρωματιστά σπίτια και τα μικρά σαλούν στο Σάν Ιγνάσιο και την άγρια πλευρά της χώρας στο καταφύγιο άγριων ζώων έκτασης 29 στρεμμάτων που φιλοξενεί τζάγκουαρ και πάνθηρες.

Το Λαμανάι αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες τοποθεσίες των Μάγια στο Βόρειο Μπελίζ με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική. Ο ιστορικός τόπος περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση και μαϊμούδες και τα ιγκουάνα θα σας συντροφεύουν διακριτικά κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας.

Ένας ακόμη αρχαιολογικός χώρος των Μάγια βρίσκεται στην κορυφή ενός βουνού πάνω από τον ποταμό Μόπαν. Στο Xunantunich, στο μνημείο της Πέτρινης Γυναίκας, σύμφωνα με τους τοπικούς θρύλους εμφανίζεται το φάντασμα μιας γυναίκας ντυμένη στα λευκά, με φωτεινά κόκκινα μάτια που εξαφανίζεται στη συνέχεια ανάμεσα στους τοίχους του μνημείου.

Η διάλεκτος των Μάγιας χρησιμοποιείται από τους κατοίκους του χωριού Mountain Pine Ridge που βρίσκεται στα σύνορα με τη Γουατεμάλα.

Η περιοχή αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της κατάδυσης, λόγω της μπλε τρύπας στη θάλασσα, βάθους 124 μέτρων και διαμέτρου 300, η οποία είναι ορατή από το διάστημα και αποτελεί «μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς» της UNESCO. Το Μπελίζ φιλοξενεί το δεύτερο μεγαλύτερο κοραλλιογενές φράγμα στον κόσμο μετά από αυτό της Αυστραλίας.
Πληροφορίες / Φωτογραφίες


Μπελίζ / Κεντρική Αμερική

Διαφορά ώρας: 9 ώρες πίσω


Νόμισμα: Δολάριο του Μπελίζ (1 ευρώ ισοδυναμεί με 2,23 δολάρια )

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 28 ώρες και 55 λεπτά από την Αθήνα μέσω Τορόντο και Χιούστον και 30 ώρες από τη Θεσσαλονίκη μέσω Τορόντο, Χιούστον και Αθήνας.