Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/6/17

Η «κίτρινη σαύρα» στη Γαλλική Πολυνησία - Μουρέα, ένα κομμάτι παραδείσου που έπεσε στη γη



Το νησί της γενναιοδωρίας των θεών συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ομορφότερα του κόσμου και βρίσκεται στη Γαλλική Πολυνησία, 17 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ταϊτής.

Οι... 

παραλίες με τη λευκή και μαύρη άμμο, τα γραφικά χωριουδάκια μέσα στην τροπική βλάστηση και οι επιβλητικές κορυφές των ηφαιστείων μαγεύουν τον ταξιδιώτη. Πρόκειται για το μεγαλύτερο οικοσύστημα κοραλλιογενών υφάλων στον κόσμο που αποτελείται στην πραγματικότητα από 3.000 ξεχωριστούς υφάλους.

Η Μουρέα περιβάλλεται από μια εντυπωσιακή λιμνοθάλασσα και προσφέρεται για καταδύσεις, ιστιοπλοΐα, κολύμπι ή βόλτα με κανό.

Το νησί έχει σχήμα καρδιάς και δημιουργήθηκε όταν το μισό τμήμα ενός μονολιθικού ηφαιστείου κατέρρευσε στη γαλαζοπράσινη θάλασσα ενώ αποτελεί την πηγή του ανανά.

Το όνομα Μουρέα σημαίνει κίτρινη σαύρα και αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο με την ανέγγιχτη ομορφιά της και τα ήρεμα νερά των κολπίσκων.

Αξίζει να επισκεφθείτε το παραδοσιακό χωριό Τίκι, όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε παραδοσιακούς χορούς και την εκκλησία Πάο-Τάο με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες. Στην τοπική αγορά ξεχωρίζουν οι κατασκευές από καρύδες και φίλντισι, τα περίτεχνα ξυλόγλυπτα και τα μαργαριτάρια.
Πληροφορίες - Φωτογραφίες


Μουρέα / Γαλλική Πολυνησία

Διαφορά ώρας: 13 ώρες πίσω

Νόμισμα: Φράγκο γαλλικού Ειρηνικού (1 ευρώ ισοδυναμεί με 119 Φράγκο)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Παρισιού, Λος Άντζελες και Ταϊτής είναι 30 ώρες από την Αθήνα και 32 ώρες από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας, Παρισιού, Λος Άντζελες και Ταϊτής. Στη συνέχεια φτάνετε στη Μουρέα με πτήση από την Ταϊτή.