Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/6/17

Τι δεν πρέπει να κάνετε όταν επιλέγετε κρασί σε ένα εστιατόριο



 
 
Συχνά προβληματιζόμαστε για την "επιλογή κρασιού σε ένα εστιατόριο", αλλά πραγματικά δεν θα έπρεπε. Αν υπάρχει κοινή λογική, είναι πραγματικά πολύ εύκολο να διαλέξετε ένα υπέροχο κρασί για να συνοδεύσετε το φαγητό σας.

«Δεν... 
 

 
 
 
 
 
 
χρειάζεται να είμαστε ειδικοί στο κρασί. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να μην φοβόμαστε», λένε οι ειδικοί.

Παρακάτω θα δείτε πέντε από τα πιο συχνά παρατηρούμενα εμπόδια, τα οποία σας δυσκολεύουν να διαλέξετε το σωστό κρασί και πως να τα ξεπεράσετε!

1. Επιλέγετε ένα κρασί επειδή είναι η μόνη ποικιλία που ξέρετε

Μην διστάζετε να ρωτήσετε τον σερβιτόρο (ή τον σομελιέ) να σας πουν την άποψή τους.

Εάν φαίνονται σίγουροι για την επιλογή τους, τότε ακολουθείστε τις συμβουλές τους, ενώ εάν διστάζουν προσπαθώντας να βγάλουν κάποια ιστορία στο μυαλό τους, τότε η απόφαση είναι δική σας.

2. Το να επιλέξετε το δεύτερο φθηνότερο, ώστε να μην φανείτε τσιγκούνης

Αναμφισβήτητα, η τιμή είναι ένας σημαντικός παράγοντας, αλλά αν διαθέσετε λίγα ευρώ παραπάνω, τότε σίγουρα θα υπάρξουν πολύ περισσότερες επιλογές που θα καταστούν ιδανικές για το φαγητό που έχετε παραγγείλει.



3. Το φοβηθείτε να δοκιμάσετε πριν το αγοράσετε

Αν παραγγείλετε ένα κρασί αλλά δεν είστε απολύτως σίγουροι για το πως είναι, απλά ζητήστε να δοκιμάσετε δύο με τρία παρόμοια κρασιά για να δείτε τι προτιμάτε.

Τα μπουκάλια πιθανότατα να είναι ήδη ανοιχτά, οπότε μην διστάσετε.

4. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για να μιλήσετε με έναν σομελιέ

Όταν το εστιατόριο διαθέτει σομελιέ, θα πρέπει πάντα να επωφελείστε από την παρουσία του, καθώς θα απογειώσει την έξοδό σας.

Ενημερώστε τον για το τι ψάχνετε, εξηγήστε του τι θέλετε να φάτε και τι συνήθως ποτό πίνετε και θα σας δώσει τις καλύτερες επιλογές.

5. Μην διστάσετε να στείλετε πίσω ένα κρασί εάν δεν σας αρέσει

Αν βρίσκατε μια τρίχα στο παγωτό σας ή μια μύγα στη σούπα σας, θα ζητούσατε να σας το αντικαταστήσουν άμεσα. Το ίδιο σενάριο υπάρχει και εδώ, σε περίπτωση που δεν είστε σίγουροι για ένα μπουκάλι κρασί.