Σελίδες

Thessaloniki video tour

17/7/17

Πώς θα αποκτήσεις τέλειο μαύρισμα φέτος το καλοκαίρι




Διανύουμε αυτή την περίοδο που μπορεί ο ήλιος να μην σου έχει δείξει ακόμα τα δόντια του και το καλοκαιράκι να μην έχει κάνει την επίσημη...
εμφάνισή του, αλλά εσύ έχεις ήδη κάνει τα πρώτα σου μπάνια και την απαραίτητη ηλιοθεραπεία πρώτον, για να ζεστάνεις το κοκαλάκι σου μετά την «ψυχρολουσία» και δεύτερον, για να πάρει χρώμα το ασπρουλιάρικο κορμί σου. Κι εδώ, θα σταθούμε.

Γνωρίζοντας τους κινδύνους της ηλιοθεραπείας, το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να «τσουρουφλιστείς», απολαμβάνοντάς την. Παρότι το σώμα σου χρειάζεται τις ακτίνες του ήλιου -περίπου 15 λεπτά 3 φορές την εβδομάδα- για να μπορεί να παράγει την πολύτιμη βιταμίνη D, η συνεχής έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία αυξάνει τις πιθανότητες για: ρυτίδες, κηλίδες και καρκίνο του δέρματος (μακριά από εμάς).

Προκειμένου λοιπόν να γλιτώσεις από τα χειρότερα, πρέπει να ξέρεις πώς να συμπεριφερθείς στο δέρμα σου τώρα που καλοκαιριάζει για να το προστατεύσεις. Σύμμαχός σου στη μάχη με τον καυτό ελληνικό ήλιο είναι φυσικά το αντηλιακό. Εκείνο που έχει υψηλό δείκτη προστασίας και μπλοκάρει τόσο τις ακτίνες UVA, όσο και UVB.

Κι αν τρόμαξες λιγάκι με όλα τα παραπάνω, εδώ είμαστε για να σε καθησυχάσουμε. Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι, ούτε να διαφύγεις σε υπερβολικές κινήσεις, όπως για παράδειγμα στο να κόψεις μαχαίρι την ηλιοθεραπεία και κατ' επέκταση το τροπικό μαύρισμα, που τόσο λαχταράς. Γιατί κακά τα ψέματα, ένα μαυρισμένο κορμί δείχνει πολύ πιο ελκυστικό, σέξι και όμορφο από ένα που θυμίζει λιωμένο παγωτό βανίλια.

Η λύση βρίσκεται στο να γνωρίζεις πώς να μαυρίσεις σωστά, χωρίς να ρισκάρεις να προκαλέσεις ανεπανόρθωτη ζημιά στην επιδερμίδα του προσώπου σου και στο δέρμα του σώματός σου. Δώσε λοιπόν βάση στις ακόλουθες χρήσιμες συμβουλές, που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις το τέλειο μαύρισμα, αλλά κυρίως να το διατηρήσεις τροπικό.

Μαύρισμα στο πρόσωπο
Πριν ξεκινήσουμε να σου υπενθυμίσουμε ότι πρέπει να απλώνεις καθημερινά στο πρόσωπό σου αντηλιακό -σε μορφή γαλακτώματος είναι προτιμότερο- με υψηλό δείκτη προστασίας, ακόμη κι όταν δεν είσαι στην παραλία, αλλά πηγαίνεις για παράδειγμα στη δουλειά ή βόλτα για καφέ.

Απολέπιση
Φαντάσου η επιδερμίδα σου να ήταν καμβάς. Προτού ζωγράφιζες οποιοδήποτε χρώμα πάνω του, θα ήθελες να είναι καθαρός χωρίς σκόνη για να εφαρμοστούν σωστά τα χρώματα και να αναδείξουν τις αποχρώσεις τους.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με την επιδερμίδα σου. Γι' αυτό και πρέπει να φροντίζεις να την διατηρείς καθαρή, λαμπερή και υγιή, κάνοντας σίγουρα μία φορά την εβδομάδα απολέπιση -μπορεί να χρειαστείς και δύο ανάλογα με το πόσο λιπαρό ή ξηρό είναι το δέρμα σου- με ένα ειδικό scrub. Με τον τρόπο αυτό θα απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και θα εξαφανίσεις τα αντιαισθητικά μαύρα στίγματα.

Και μην ξεχνάς το εξής: Πριν κάνεις απολέπιση, πλύνε το πρόσωπό σου με ένα καλό καθαριστικό προσώπου που να είναι συμβατό με την επιδερμίδα σου (κανονική, λιπαρή, ξηρή, ευαίσθητη).

Ενυδάτωση
Το αμέσως επόμενο βήμα μετά την απολέπιση είναι η σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας, που ζητά να δροσιστεί και να ανακουφιστεί. Στην αγορά θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία από ενυδατικές κρέμες προσώπου για άντρες για να διαλέξεις εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου.

Να θυμάσαι πάντα ότι ο καλύτερος τρόπος για να «κλειδώσεις» το χρώμα και να μαυρίσεις πιο γρήγορα είναι η επιδερμίδα σου να είναι καλά ενυδατωμένη και σε καμία περίπτωση αφυδατωμένη ή ξηρή.

Ξύρισμα
Ας ξεκαθαρίσουμε το εξής: ποτέ δεν ξυρίζεσαι πριν πας στην παραλία. Κανόνας. Ξυρίζοντας τα μούσια σου, ερεθίζεις το δέρμα σου, με αποτέλεσμα όταν το δει ο ήλιος να προκληθούν κοκκινίλες, αίσθημα καύσου, σπυράκια, ακόμη και εγκαύματα.

Καλό θα ήταν λοιπόν να ξυριστείς από το προηγούμενο βράδυ και εν συνεχεία, να ενυδατώσεις καλά το δέρμα σου, ώστε να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς που μόνο να βλάψουν μπορούν το μαύρισμά σου.

Μαύρισμα στο σώμα
Εδώ ισχύει πάνω – κάτω ότι και για το πρόσωπο. Στην παραλία έχεις πάντα μαζί σου αντηλιακό -σε μορφή γαλακτώματος είναι προτιμότερο- με υψηλό δείκτη προστασίας, ανάλογα με το πόσο ανοιχτόχρωμη ή σκουρόχρωμη είναι η επιδερμίδα σου. Πάντως, ένας καλός δείκτης προστασίας είναι ο 30. Προτίμησέ τον, εκτός κι αν είσαι λευκός σαν το γάλα. Στην περίπτωση αυτή, ο δείκτης 50+ επιβάλλεται.


Απολέπιση
Όταν είσαι στο ντους και αφού ξεπλύνεις το αφρόλουτρο, κάνε απολέπιση στο σώμα σου με ένα scrub με θαλασσινό αλάτι ή κόκκους καφέ ή φρούτων. Επέμεινε στα σκληρά σημεία, όπως είναι οι αγκώνες, τα γόνατα, οι παλάμες και τα πέλματα, ώστε να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα.

Ενυδάτωση
Μετά το ντους, το δέρμα σου διψά για ενυδάτωση. Μην αμελείς την καθημερινή φροντίδα του, απλώνοντας μια πλούσια ενυδατική κρέμα σώματος. Προτίμησε μία με ελαφριά υφή, που να απορροφάται γρήγορα.

Αποτρίχωση

Περιποιήσου με επιμέλεια και λογική τις τρίχες του σώματός σου, ξεκινώντας από τα βασικά αν είσαι βέβαια υπερβολικά τριχωτός. Διαφορετικά δεν πειράζεις τίποτα. Αφήνεις τις τρίχες σου στην ησυχία τους.

Ψαλίδισε τις τρίχες του στήθους μέχρι ένα εκατοστό. Δεν αποτριχώνεις και δεν ξυρίζεις.
Κούρεψε λίγο τις πολλές τρίχες στην κοιλιά. Αλλά μέχρι εκεί. Και πάλι δεν αποτριχώνεις και δεν ξυρίζεις.

Καθάρισε εντελώς την πλάτη, τον αυχένα και τους ώμους, είτε με χαλάου, είτε με λέιζερ (ξυράφι ποτέ). Το δεύτερο αποτελεί και τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αποτρίχωσης.

Extra tip: Ακόμα κι αν ακολουθείς κατά γράμμα όσο σου προαναφέραμε, προκοπή δεν θα δεις αν δεν κάνεις το εξής: Να πίνεις άφθονο νερό. Περίπου οκτώ ποτήρια ημερησίως. Και περισσότερα, μιας και το καλοκαίρι ο οργανισμός διψά πιο πολύ από τον χειμώνα και σε καμία περίπτωση δεν θέλεις να τον αφήσεις αφυδατωμένο.