Σελίδες

Thessaloniki video tour

12/8/17

Τι πρέπει να προσέχετε όταν κάνετε βουτιές στην θάλασσα από ύψος




Η Οργάνωση Παραπληγικών, σε ανακοίνωσή της, καλεί όλους να απολαύσουν τη θάλασσα ...
υπεύθυνα και να προσέχουν στις καταδύσεις από ύψος.

Οι καταδύσεις από ύψος είναι ένα δημοφιλές άθλημα του καλοκαιριού, το οποίο μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε σοβαρό τραυματισμό, αναπηρίες ή και θάνατο. Η σύγκρουση με αντικείμενα που δεν είδαμε στο νερό ή με τον πάτο αν τα νερά είναι ρηχά, συνήθως οδηγεί σε σοβαρούς τραυματισμούς όπως κάταγμα στην σπονδυλική στήλη, με αποτέλεσμα την παράλυση στα πόδια ή και στα χέρια. Συχνά ο τραυματισμός είναι στο επίπεδο του αυχένα και προκαλείται τετραπληγία.

Καλούμε τους λουόμενους να μην κάνουν καταδύσεις πριν προηγουμένως μελετούν το σημείο που θα καταδυθούν.

Ένας χρυσός κανόνας είναι ποτέ να μην κάνεις καταδύσεις σε σημείο που ακριβώς πριν δεν έχεις κολυμπήσει, για να γνωρίζεις το βάθος και οποιαδήποτε αντικείμενα υπάρχουν στο νερό.

Εφαρμόστε το και διαδώστε αυτό το μήνυμα για να μην έχουμε άλλους τέτοιους τραυματισμούς και αναπηρίες. Ακόμα και η πρόσκρουση με το νερό έχει αρκετή δύναμη για να προκαλέσει τραυματισμό, σε κατάδυση από ύψος 3 μέτρα το ανθρώπινο σώμα ταξιδεύει με σχεδόν 30χλμ/ώρα ταχύτητα την στιγμή που αγγίζουμε το νερό. Μπορούμε να έχουμε μόνο καλές εμπειρίες στη θάλασσα αν είμαστε προσεκτικοί.