Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/9/17

5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν τα ξαναβρείς με τον πρώην σου




Αν τα διλήμματα είχαν ένα δικό τους, αυτόνομο κρατίδιο, ο βασιλιάς τους θα ήταν το "Μήπως να τα ξαναβρώ με τον πρώην;". Δε χρειάζεται και...
πολλή προσπάθεια, αρκεί μόνο να κοιτάξεις λίγο τι παίζει γύρω σου κι αμέσως τα γνώριμα ελαττώματα γίνονται χαριτωμένα, παρόλο που κάποτε έγιναν αιτία χωρισμού.

Έχει συμβεί σε όλες μας: εκείνος επιστρέφει μετανιωμένος ή όχι, αλλά πάντα με διάθεση να ζήσετε τη ζωή που δεν ζήσατε, να είναι αυτός που ονειρεύτηκες, να μην ξαναφήσει το καπάκι όρθιο, να μην ξανακάνει σεξ με την κολλητή σου, σου παίρνει λουλούδια, σου λέει όσα δε σου είπε ποτέ και το βασικό: "ο χωρισμός σας τον ωρίμασε".

Μην το κάνεις. Ακόμα κι αν (νιώθεις ότι) το θες πολύ, υπάρχουν κάποιοι λόγοι που αυτός ο άνθρωπος αποτελεί παρελθόν από τη ζωή σου.

Πάρε λίγα λεπτά και απάντησε με ειλικρίνεια στις ακόλουθες ερωτήσεις. Αν μετά από αυτές, επιλέξεις να επιστρέψεις στην αγκαλιά του, τι να σου πω. Τα 'θελες και τα 'παθες, φίλη αναγνώστρια.

1. Μήπως νιώθεις απλά μόνη;
Αν απλά δεν έχεις τι να κάνεις στον ελεύθερό σου χρόνο, ο Θανάσης και η ραγισμένη του καρδούλα δε θα έπρεπε να αποτελούν καν επιλογή στο να καλύψουν τα όποια συντροφικά κενά έχεις. Θυμήσου: δεν σου κάνει.

2. Γιατί χωρίσατε;
Αν οι αιτίες χωρισμού ήταν σημαντικές και δεν έχουν αλλάξει, τότε ξεκάθαρα δεν υπάρχει λόγος να τα ξαναβρείτε, αφού δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Αν ας πούμε απλά δεν είσαι ερωτευμένη, τι το σκέφτεσαι;

3. Πριν πόσο καιρό;
Όταν έχουν περάσει απλά δυο μέρες, δεν μετράει για κανονικός χωρισμός - θα μπορούσατε να είστε απλά τσακωμένοι. Δώσε στον εαυτό σου ένα φυσιολογικό βάθος χρόνου (ανάλογα και με τη διάρκεια που είχε η σχέση σας), ώστε να συνειδητοποιήσεις αν όντως έχεις ανάγκη αυτόν τον άνθρωπο.

4. Υπόσχεται να αλλάξει;
Η μόνη περίπτωση που μπορεί να λειτουργήσει η επιστροφή σε μια σχέση που έχει τελειώσει, είναι όταν έχεις κατασταλάξει ότι τον θες και θα τον δεχτείς πίσω επειδή τον έχεις αποδεχτεί ακριβώς έτσι όπως είναι. Μην σου δημιουργούνται φρούδες ελπίδες ότι θα κάνεις σχέση με κάποιον άλλο άνθρωπο επειδή έτσι σου λέει. Ας μην κοροϊδευόμαστε.

5. Τον βλέπεις συχνά;
Αν δουλεύει/μένει κοντά στο σπίτι ή το γραφείο σου, τότε είναι πολύ πιθανό η δύναμη της συνήθειας να σε κάνει να νιώθεις ότι θες να επιστρέψεις σε μια σχέση μαζί του, ενώ στην πραγματικότητα απλά τον βλέπεις και σου θυμίζει κάποιες καλές στιγμές που είχες μαζί του. Υπήρχαν όμως και οι κακές, έτσι;

Δεν είναι πάντα καλύτερο ένα φρέσκο, αφράτο και μοσχομυρωδάτο κρουασάν, από μια ξαναζεσταμένη ζαμπονοτυρόπιτα; ΕΙΝΑΙ.