Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/10/17

Όσα πρέπει να ξέρεις για το χτένισμα που δοκιμάζουν τώρα όλες




Οι «μόδες» αλλάζουν, επιστρέφουν, εξελίσσονται. Έτσι, και με τα χτενίσματα, τα κουρέματα, τα χρώματα στα μαλλιά, έχουν τις...
χρονιές τους. Και φέτος, πέρα από το καρέ, έχει γίνει τάση και ένα ακόμα «σχέδιο»: οι curtain bangs δηλαδή οι αφέλειες - «κουρτίνες».

Και για να το περιγράψουμε καλύτερα, πρόκειται για αφέλειες χωρισμένες στη μέση και χτενισμένες προς τα δεξιά και τα αριστέρα, δηλαδή σαν ...κουρτίνες.

Οι αφέλειες, βεβαίως, είναι ένα κούρεμα που δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, και όλες λίγο πολύ τις έχουμε δοκιμάσει σε κάποια φάση της ζωής μας. Κάποτε υπήρξαν πιο δημοφιλείς οι πολύ κοντές αφέλειες, άλλοτε οι πιο μακριές και ίσιες, αλλά η χρονιά που διανύουμε ανέδειξε νικήτριες τις αφέλειες τις χτενισμένες στη μέση (curtain bangs). H αναζήτηση, μάλιστα, της συγκεκριμένης κουπ στο Pinterest ήταν μέχρι και 100% (!) πάνω από κάθε άλλο είδος αφέλειας!

Μήπως, λοιπόν, να το ξανασκεφτείς; Πάμε να δούμε μερικές ιδέες:

1- Η Alexa Chung είναι η βασίλισσα των curtain bangs και όσο μακριά ή κοντά είναι τα μαλλιά της, αυτές είναι συνήθως εκεί.  Και ο λογοριασμός της στο Instagram είναι γεμάτος ιδέες για το συγκεκριμένο hair look.


2- H Sienna Miller, η ιέρεια του boho, και του στιλ γενικά, έχει δοκιμάσει επίσης το ίδιο σχέδιο στις αφέλειές της.
3- Η Selena Gomez με πιο μακριές αφέλειες τις οποίες άλλοτε τις χτενίζει στη μέση, ως ...κουρτίνες, άλλοτε όλες μαζί στο πλάι, σαν φράντζα.

4- H Zooey Deschanel είναι η σταρ που έχει πάντα αφέλειες, από την πρώτη στιγμή που τη γνωρίσαμε στο σινεμά (500 day of Summer) και απλά τους δίνει κάθε φορά άλλο μήκος, άλλο σχέδιο, άλλο χτένισμα. Τώρα, κυκλοφορεί με curtain bangs.