Σελίδες

Thessaloniki video tour

15/10/17

Αξιοποιήστε τα καλλυντικά που δε θέλετε πια!




Ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στο νεσεσέρ με τα καλλυντικά, όλο και θα βρούμε κάποια μισοτελειωμένη σκιά, ένα ρουζ ή μια πούδρα...
που έχουν σπάσει, μία μάσκαρα που έχει ξεραθεί, ένα κραγιόν που το χρώμα του δεν είναι και τόσο της μόδας πια… Πριν βιαστούμε να τα πετάξουμε όλα στο καλάθι των αχρήστων, ας τους δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία. Κάνοντας μερικές απλές αλχημείες, θα μπορέσουμε να παρατείνουμε το χρόνο ζωής τους και μάλιστα με τρόπο εντυπωσιακό!

Κραγιόν και ρουζ

Εκείνο το παλιό κραγιόν που κάποτε δεν το αποχωριζόμασταν ούτε μέρα και φτάνει τώρα στο τέλος του, έχει ένα πρόβλημα: η πορτοκαλοκοραλί απόχρωσή του δεν είναι τόσο in πια.

Αναμειγνύοντάς το όμως με μια μικρή ποσότητα από βαζελίνη και τοποθετώντας το σε ένα βαζάκι, φτιάχνουμε ένα πολύ ωραίο λιπ γκλος που θα το απλώνουμε με πινελάκι στα χείλη. Με αυτόν τον τρόπο και το χρώμα δε θα είναι τόσο έντονο όσο ήταν ως κραγιόν.

Ένα παλιό κραγιόν όμως, μπορεί να μετατραπεί και σε ρουζ. Αρκεί να αναμείξουμε με πινέλο μια μικρή ποσότητα με μια σταγόνα argan oil και μετά να ταμπονάρουμε τα μάγουλά μας όπως θα κάναμε και με ένα ρουζ. Το αποτέλεσμα θα είναι πετυχημένο αρκεί η απόχρωση του κραγιόν να μην είναι έντονη, σκούρα, αλλά διακριτική γιατί αλλιώς θα μοιάζουμε με κλόουν!

Το ρουζ μας σε μορφή compact όχι μόνο έχει σπάσει, αλλά φτάνει και στο τέλος του; Η λύση είναι να το μετατρέψουμε σε κρεμώδες ανακατεύοντάς το με λίγη βαζελίνη που έχουμε ζεστάνει πριν στο φούρνο μικροκυμάτων.

Στην περίπτωση που έχουμε πολλά κραγιόν αχρησιμοποίητα, φτιάχνουμε μια παλέτα με λιπ γκλος. Παίρνουμε ένα κουτί με αρκετές μικρές θήκες, σπάμε και τοποθετούμε μέσα τα απομεινάρια των κραγιόν και τα λιώνουμε εντελώς κάνοντας από πάνω λίγο πιστολάκι.

Πούδρες και σκιές

Έχουμε λίγη πούδρα από το καλοκαίρι, προφανώς είναι τερακότα, αλλά το πρόσωπό μας δεν είναι τόσο ηλιοκαμένο πια; Προσθέτουμε τόσο ταλκ όσο χρειάζεται για να φέρουμε τον τόνο της κόντα στην απόχρωση του δέρματός μας.

Στην αντίθετη περίπτωση, δηλαδή αν η πούδρα μας είναι πολύ ανοιχτή προσθέτουμε σ’ αυτήν λίγη σκούρα πούδρα ή τερακότα. Τέλειωσε το μεικάπ; Πριν πάρουμε άλλο, δοκιμάζουμε να αναμείξουμε λίγη πούδρα σε σκόνη με την ενυδατική προσώπου. Το αποτέλεσμα θα είναι εντελώς φυσικό, αλλά αρκετά καλυπτικό.

Και με τις παλιές σκιές τι γίνεται; Αυτές μετατρέπονται ή σε eyeliner ρίχνοντας πάνω τους λίγο οινόπνευμα ή τους δίνουμε πιο έντονο αποτέλεσμα βουτώντας το πινέλο σε λίγο νερό και εφαρμόζοντας μετά στο βλέφαρο. Για την πρώτη περίπτωση, αφού βάλουμε το οινόπνευμα, το οποίο σιγά σιγά θα διαπεράσει τη σκιά σε βάθος, ξύνουμε λίγο την επιφάνεια, βουτάμε ένα λεπτό πινέλο για eyeliner σε νερό, το περνάμε με τη σκιά και το ανακατεύουμε και εφαρμόζουμε τη γραμμή στο βλέφαρο. Χρειάζεται λίγη δεξιότητα και εξοικείωση- εδώ πολλές δεν τα καταφέρνουν με το κανονικό eyeliner- αλλά αξίζει να δοκιμάσουμε.

Μάσκαρα και βερνίκια νυχιών

Το βουρτσάκι της ξεραμένης μάσκαρα διορθώνει ωραιότατα τα φρύδια, ειδικά αν έχει και λίγο χρώμα πάνω του ακόμα καλύτερα, χτενίζει τις βλεφαρίδες που κόλλησαν, αλλά αντικαθιστά προσωρινά και τη βαφή των μαλλιών μας στις ρίζες, αν το ραντεβού με το κομμωτήριο αργεί κι αν τα μαλλιά μας είναι καστανά ή μαύρα.

Επίσης, αν αγοράσαμε καινούργια μάσκαρα αλλά δε μας αρέσει και τόσο το βουρτσάκι της τελικά, μπορούμε να χρησιμοποιούμε το παλιό μας, ενώ αν η μάσκαρά μας έχει ξεραθεί ή έχει μείνει λίγη ποσότητα, μπορούμε να της προσθέσουμε λίγη ενυδατική κρέμα προσώπου για να την ξαναχρησιμοποιήσουμε.

Όσο για τα βερνίκια νυχιών που έχουμε στη συλλογή μας αλλά τα βαρεθήκαμε, μπορούμε να τους αλλάξουμε απόχρωση ρίχνοντας μέσα λίγη σκιά ματιών της αρεσκείας μας. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε και σε άχρωμο βερνίκι, ώστε να πάρει εντελώς το χρώμα της σκιάς.

Και ένα tip: ας μην προσπαθήσουμε να παρατείνουμε τη ζωή του βερνικιού μας προσθέτοντάς του ασετόν. Το κόλπο δεν πιάνει πάντα, κι αν πιάσει θα είναι μόνο για μία φορά και το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από τη σύνθεσή του.