Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/11/17

Η Walmart θέλει να κλέψει τα πρωτεία των χαμηλών τιμών από την Amazon




Επιμέλεια Κειμένου: Χρήστος Κανελλόπουλος
Φέτος, η Walmart τάραξε τα νερά της παραδοσιακής αγοράς με σκοπό να διαμορφώσει ανταγωνιστικές τιμές απέναντι στους...
αντιπάλους της, όσον αφορά το λιανεμπόριο.

Πλέον, η προσοχή της είναι στραμμένη στη διαδικτυακή αγορά, με πιο ανταγωνιστικές τιμές σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων.

Σήμερα, ο μέσος όρος των τιμών της Walmart είναι μόλις 0,3% πιο πάνω από αυτόν της Amazon, σύμφωνα με ανάλυση τιμών 700 διαφορετικών προϊόντων σε 11 κατηγορίες, όταν περίπου έναν χρόνο πριν, ήταν δέκα φορές πιο πάνω.

Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι η Walmart πέτυχε μόνιμη μείωση τιμών στα προϊόντα της και όχι απλά κάποιες προσωρινές εκπτώσεις, κάτι που θα ωφελήσει τις πωλήσεις της σε βάθος χρόνου. «Οι διαδικτυακές τιμές μας θα είναι ισάξιες ή καλύτερες σε σχέση με άλλους κορυφαίους ιστότοπους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της, Νταν Τόπορεκ.

Σύμφωνα με αναλυτές, η Walmart υπέστη ζημίες αρχικώς, αφού επένδυσε πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια για να κάνει τις τιμές της πιο ανταγωνιστικές. Μέχρι τώρα, η στρατηγική της αποδίδει. Οι διαδικτυακές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 50% στο πέρασμα του χρόνου, ενώ το τελευταίο τρίμηνο ήταν το πιο πετυχημένο από άποψη εσόδων την τελευταία δεκαετία. Πλέον κατέχει το 3,6% των διαδικτυακών πωλήσεων, σε σχέση με το περσινό 2,8%.

Ακόμα και έτσι, έχει πολύ απόσταση να διανύσει μέχρι το 43,5% της Amazon.

Οι αναλυτές εκτιμούν πως η Walmart θα πρέπει να ξοδέψει έξι δισεκατομμύρια δολάρια ακόμα μέσα στα επόμενα χρόνια, για να παραμείνει ισότιμη με την Amazon.

Παρόλα αυτά, η Walmart έχει απόθεμα 6,9 δισεκατομμυρίων να επενδύσει στις διαδικτυακές της τιμές, ενώ σκοπεύει να τραβήξει και κεφάλαια που προορίζονταν για το άνοιγμα καινούργιων καταστημάτων.

«Αυτή τη στιγμή, η καλύτερη πορεία που μπορούμε να ακολουθήσουμε είναι να επενδύσουμε στη διαδικτυακή αγορά και να χτυπήσουμε την Amazon. Αν κάποιος μπορεί να το κάνει, είμαστε εμείς», δήλωσε ο Τσαρλς Σάιζμορ, επικεφαλής επενδύσεων της Sizemore Capital Management, κατόχου των μετοχών της Walmart.

Reuters