Σελίδες

Thessaloniki video tour

14/12/17

Η χειρότερη μορφή απιστίας δεν είναι αυτή που νομίζεις




Προφανώς υπάρχουν πολλές μορφές απιστίας, από την παραδοσιακή μέχρι τα chat-rooms των διαφόρων μέσων κοινωνικής δικτύωσης και το...
προφίλ σε dating apps ενώ είναι κάποιος δεσμευμένος. Και παρότι οι περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν πως η φυσική απιστία είναι κάτι που δεν θέλουν να τους συμβεί, υπάρχει μια μορφή της που μπορεί να σε πληγώσει ακόμη βαθύτερα.

Η συναισθηματική απιστία, το να είναι ο ένας από τους συντρόφους πιο κοντά συναισθηματικά και ψυχικά με ένα τρίτο πρόσωπο απ' ότι με το επίσημο ταίρι του, είναι κάτι που δεν μπορείς να προσδιορίσεις με ευκολία, να το μετρήσεις και να το πολεμήσεις εύκολα.

Τι σημαίνει συναισθηματική απιστία; Να έχει ο ένας από τους συντρόφους προσωπική σχέση με ένα τρίτο πρόσωπο, να υπάρχει μεταξύ τους χημεία και ίσως φλερτ, να κάνουν βαθιές και προσωπικές συζητήσεις.

Σύμφωνα με μελέτη του 2016 από το Πανεπιστήμιο Chapman στην Καλιφόρνια, πολλοί άνθρωποι παραδέχτηκαν πως θα ένιωθαν βαθύτερα πληγωμένοι αν ανακάλυπταν πως ο σύντροφός τους τους απατούσε διανοητικά και συναισθηματικά απ' ότι αν είχε συνάψει εξωσυζυγικό δεσμό.

Πιο συγκεκριμένα, στην εν λόγω έρευνα, οι επιστήμονες ρώτησαν 60.000 ανθρώπους όλων των σεξουαλικών κατευθύνσεων πώς αν θα ένιωθαν χειρότερα αν ο σύντροφός του είχε συναισθηματικό ή φυσικό δεσμό εκτός σχέσεις. Το 65% των γυναικών θεώρησε χειρότερο το συναισθηματικό δεσμό σε σύγκριση με το 46% των ανδρών που συμμετείχαν στην έρευνα.