Σελίδες

Thessaloniki video tour

14/12/17

Στολή αστροναύτη με... αυτόματο πιλότο




Οι αστροναύτες είτε σε κάποια διαστημική αποστολή είτε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό καλούνται να πραγματοποιήσουν κάποιες...
εργασίες έξω από τα σκάφη και τον Σταθμό. Οι αστροναύτες είναι πάντοτε δεμένοι με ειδικά σκοινιά με τα σκάφη και τον Σταθμό αλλά κρύβονται πάντοτε κίνδυνοι είτε να χάσουν την ισορροπία τους, είτε να αποπροσαντολιστούν, είτε ζαλιστούν είτε ακόμη να υπάρξει κάποιο απρόοπτο με το σκοινί στο οποίο είναι δεμένοι.

Η αμερικανική εταιρεία Draper αποφάσισε να βοηθήσει τους αστροναύτες και κατασκευάζει μια στολή η οποία θα διαθέτει ένα ειδικό μηχανισμό που θα λειτουργεί ως ένα είδος αυτόματου πιλότου. Αν ο αστροναύτης αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα κατά την παρουσία του στο διαστημικό κενό θα μπορεί να πατήσει ένα κουμπί και η στολή θα αναλάβει να τον επιστρέψει σε ασφαλή χώρο. Αν ο αστροναύτης δεν μπορεί για οποιονδήποτε λόγο να πατήσει εκείνος το κουμπί (αν π.χ έχει χάσει τις αισθήσεις του) τον αυτόματο πιλότο θα μπορεί να ενεργοποιήσει κάποιος άλλο είτε μέσα από το διαστημόπλοιο ή τον σταθμό ή ακόμη και από το κέντρο ελέγχου της αποστολής στην Γη.