Σελίδες

Thessaloniki video tour

14/12/17

Το πιο «καυτό» μέρος του πλανήτη: Το νησί του ταμπάσκο!




Το Avery Island θα μπορούσε να μεταφραστεί ως το νησί Avery, αλλά στην πραγματικότητα δε πρόκειται για νησί με τον...
σαφή ορισμό- πρόκειται για ένα κομμάτι γης (για ένα γεωλογικό σχηματισμό) στη νότια Λουιζιάνα, που φιλοξενεί τις πιο καυτές σάλτσες του κόσμου.

Περιτριγυρισμένο από βάλτους με αλμυρό νερό, το νησί Avery είναι το σπίτι της σάλτσας Tabasco από τη δεκαετία του 1800! Κάθε μπουκάλι που περιέχει το καυτό υγρό πυρ, το οποίο παρασκευάζεται από πιπεριές τσίλι, εξακολουθεί και φτιάχνεται στο νησί, το οποίο έχει πάρει το όνομά του από την οικογένεια που της ανήκει ο τόπος για περισσότερα από 200 χρόνια.

Η σάλτσα Tabasco, η πιο διάσημη καυτερή σάλτσα πιπεριάς ανά τον κόσμο, γεννήθηκε από τον
Edmund McIlhenny, μέλος της οικογένειας Avery από γάμο, ο οποίος μετακόμισε στην περιοχή αφού έχασε τα πάντα στον αμερικάνικο εμφύλιο πόλεμο.

«Ο προ προ πάππους μου ήταν τραπεζίτης, επιχειρηματίας που δεν του άρεσε η γεύση των τροφίμων», λέει ο Anthony «Tony» Simmons, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της McIlhenny, πέμπτη γενιά στην οικογενειακή επιχείρηση.
«Δημιούργησε το Tabasco για να αναζωογονήσει τη γεύση του φαγητού του», συμπληρώνει.

Οι σπόροι πιπεριού που έγιναν το κύριο συστατικό της σάλτσας Tabasco, θεωρείται ότι προέρχονται από το Μεξικό ή την Κεντρική Αμερική. Σύμφωνα με το θρύλο, βρέθηκαν στα χέρια του McIlhenny σαν δώρο από έναν στρατιώτη που είχε πολεμήσει στον πόλεμο του Μεξικού. Ο McIlhenny δημιούργησε αυτό που έγινε γνωστό ως σάλτσα Tabasco, λιώνοντας τις πιπεριές σε πολτό, αναμειγνύοντάς τες με το φυσικό αλάτι από το νησί και αφήνοντάς τες να ωριμάσουν για ένα μήνα μέσα σε βάζα.

Το επόμενο στάδιο ήταν να προσθέσει ξίδι, πριν αφήσει ξανά το μείγμα να «κοιμηθεί» για ένα μήνα. Τέλος, έριχνε το μείγμα σε χρησιμοποιημένα μπουκάλια κολόνιας και το διένειμε σε οικογένεια και φίλους.