Σελίδες

Thessaloniki video tour

13/12/17

Αρθρίτιδα: Γιατί προσβάλλει ολοένα και περισσότερους νέους ανθρώπους



Η αρθρίτιδα προσβάλλει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους και έχουμε υποεκτιμήσει πόσο κοινή είναι, τονίζουν οι ερευνητές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2015, 91 εκατομμύρια ενήλικες στις ΗΠΑ έπασχαν από αρθρίτιδα με το 1/3 αυτών να είναι μεταξύ 18 και 64 ετών.

Σύμφωνα με υπολογισμούς τα ποσοστά αυτά δείχνουν αύξηση της τάξης του 68% συγκριτικά με προηγούμενες αναφορές, δήλωσε ο ερευνητής Dr. David Felson, καθηγητής στο Boston University.
Αρθρίτιδα: Γιατί προσβάλλει ολοένα και περισσότερους νέους ανθρώπους
Οι βασικοί λόγοι εμφάνισης αρθρίτιδας σε νεότερους άνδρες και γυναίκες, είναι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η παχυσαρκία και η καταπόνηση των αρθρώσεων λόγω έντονης άσκησης.
Οι ερευνητές από το Boston University μελέτησαν στοιχεία για 33.600 ανθρώπους που έλαβαν μέρος στην Εθνική Έρευνα Υγείας στις ΗΠΑ το 2015.
Οι ερευνητές μελέτησαν ανθρώπους των οποίων η αρθρίτιδα διαγνώστηκε από γιατρό αλλά και αυτούς που ανέφεραν χρόνια συμπτώματα στις αρθρώσεις, δηλαδή διαρκούσαν πάνω από τρεις μήνες.
Ανακάλυψαν ότι μεταξύ όσων ήταν κάτω των 65 ετών, ποσοστό 19% των αντρών και σχεδόν 17% των γυναικών ανέφεραν πόνo στις αρθρώσεις, παρότι δεν είχαν διαγνωσθεί για αρθρίτιδα από γιατρό.
Σε συμμετέχοντες 65 ετών και άνω, σχεδόν το 16% των αντρών και το 14% των γυναικών, επίσης ανέφεραν πόνο στις αρθρώσεις χωρίς να έχουν διαγνωσθεί με αρθρίτιδα.
Περίπου το 30% των ανδρών και το 31% των γυναικών κάτω των 65 ετών έπασχαν από αρθρίτιδα. Στους άνω των 65 ετών, το ποσοστό των ανδρών έφτανε το 56% και των γυναικών το 69%.
Η πρόληψη της αρθρίτιδας προϋποθέτει τη διατήρηση φυσιολογικού βάρους και την ασφαλή άσκηση.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στη διαδικτυακή έκδοση του επιστημονικού εντύπου Arthritis & Rheumatology.
 
ΠΗΓΗ: www.onmed.gr