Σελίδες

Thessaloniki video tour

14/12/17

H «βόμβα» του Bitcoin απειλεί να αχρηστεύσει κολοσσούς όπως η Google και η Amazon




Η τρομακτική άνοδος του Bitcoin ενδέχεται να συμβάλει στη δημιουργία ενός «αποκεντροποιημένου διαδικτύου» το οποίο θα...
μπορούσε να επιφέρει σοβαρό πλήγμα σε τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η Google, η Apple, η Facebook και η Amazon.

Το διαδίκτυο λειτουργεί χάρη σε κεντροποιημένες υπηρεσίες ευρείας κλίμακας όπως οι servers, οι πάροχοι υπηρεσιών cloud, οι μηχανές αναζήτησης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αποτέλεσμα είναι να κυριαρχούν σε όλα τα επίπεδα οι κολοσσοί του διαδικτύου.

Το αποκεντρωποιημένο διαδίκτυο υπόσχεται να μοιράσει τις υπηρεσίες μεταξύ των χρηστών. Κατά συνέπεια, ανεξάρτητα μηχανήματα θα είναι αυτά που θα παρέχουν υπηρεσίες σε ολόκληρο το διαδίκτυο και όχι συγκεκριμένες εταιρείες.

Τα χρήματα που επενδύονται στο Bitcoin και στα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα βοηθούν στο να υπάρξουν οι πόροι για να αναπτυχθεί ένα αποκεντροποιημένο διαδίκτυο, δηλώνει στο CNBC ο venture capitalist, Hemant Taneja. «Ο βασικός λόγος ύπαρξης των κρυπτονομισμάτων είναι η δημιουργία ενός αποκεντροποιημένου διαδικτύου. Και νομίζω ότι είναι ένας πολύ καλός λόγος», πρόσθεσε ο Taneja.

Έτσι, αν σκεφτούμε όλες αυτές οι εταιρείες που έχουν γίνει πανίσχυρες, δεν θα ήταν ωραίο να έχουμε τα οφέλη από αυτά που παρέχουν χωρίς να υπάρχουν κεντρικές Αρχές που ελέγχουν τα πάντα; Παρ' όλα αυτά, εξήγησε ο ίδιος, ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η τεχνολογία για να συμβεί κάτι τέτοιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ένας άλλο venture capitalist, ο Albert Wenger, ο οποίο υποστηρίζει ότι μακροπρόθεσμα εκεί θα φτάσουμε όμως οι τεχνολογικοί κολοσσοί δεν πρέπει προς το παρόν να τρέμουν καθώς ο δρόμος είναι μακρύς.