Σελίδες

Thessaloniki video tour

18/2/18

Ψυχολόγοι αποκαλύπτουν τις 5 βασικές αρχές του φλερτ για να γίνεις ακαταμάχητη




Όσες από εσάς έχουν επιδοθεί κατά καιρούς στο…
άθλημα των ραντεβού θα γνωρίζουν ότι ενέχει πολλούς κρυμμένους κινδύνους. Το να προσελκύσετε κάποιον που σας αρέσει, μπορεί να απαιτεί πολύ κόπο. Ωστόσο, εάν θεωρήσετε το φλερτ ως αυτό που είναι πραγματικά – μια φυσιολογική μέθοδος κοινωνικοποίησης – όλα θα κυλήσουν διαφορετικά. Δείτε παρακάτω τις καλύτερες στρατηγικές φλερτ που φαίνεται ότι λειτουργούν πραγματικά!

1. Επαφή με τα μάτια
Η επαφή με τα μάτια που διαρκεί περισσότερο από το συνηθισμένο μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την αμοιβαία έλξη. Μπορεί να διαρκεί περίπου 4-5 δευτερόλεπτα, αλλά αποκαλύπτει πολλά περισσότερα από μια φευγαλέα ματιά. Ενώ επικοινωνείτε με έναν υποψήφιο σύντροφο, μπορείτε να εντοπίσετε τις φυσιολογικές ενδείξεις του ενδιαφέροντός του για εσάς: τις διεσταλμένες κόρες των ματιών του. Για τον ίδιο λόγο, μπορείτε απλά να κοιτάξετε στα μάτια κάποιου εάν θέλετε να του εκφράσετε το ενδιαφέρον σας.

2. Φορέστε κάτι κόκκινο
Το έντονο κόκκινο είναι πάντα ένας τρόπος για να μεταφέρετε ένα μήνυμα. Ο ψυχολόγος Adam Pazda υποστηρίζει ότι αυτό ίσως έχει να κάνει με τα φυσικά μας ένστικτα. Με τους συναδέλφους του από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ, διεξήγαγε ένα πείραμα δείχνοντας σε άνδρες εικόνες γυναικών με κόκκινα και λευκά ρούχα. Πολλοί από τους συμμετέχοντες πίστευαν ότι οι γυναίκες με κόκκινα χρούχα θα ήταν πιο ανοιχτές στο φλερτ. Τα αποτελέσματα ενός ανάλογου πειράματος με γυναίκες ήταν παρόμοια: οι άνδρες με κόκκινα πουκάμισα και πουλόβερ φαίνονταν πιο σίγουροι και ελκυστικοί στα μάτια τους.

3. Χιούμορ
Ο καθηγητής ψυχολογίας Geoffrey Miller είναι σίγουρος ότι το χιούμορ είναι ένας από τους βασικούς τρόπους για να μας βοηθήσει να αποφασίσουμε αν θέλουμε ένα άτομο. Η ικανότητα να είναι κάποιος αστείος υποδηλώνει γρήγορη σκέψη και δημιουργικότητα, που πάντα χρειάζονται σε όλες τις πτυχές της ζωής. Μην εκπλαγείτε εάν ένα αστείο σας βοηθήσει να κανονίσετε ένα ραντεβού πιο γρήγορα από τις παραδοσιακές προσπάθειες να κερδίσετε την καρδιά κάποιου.

4. Χαμόγελο
Το χαμόγελο δεν είναι απλά ένα σημάδι καλής αίσθησης του χιούμορ. Δείχνει επίσης ότι μια γυναίκα μπορεί να είναι καλή μητέρα και υποδηλώνει την καλή υγεία της. Μια μελέτη από το University of British Columbia διαπίστωσε ότι οι άντρες έλκονται πολύ περισσότερο από τις γυναίκες που χαμογελούν παρά από τις πιο ψηλομύτες γυναίκες. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το χαμόγελο συνδέεται με τις μητρικές παρορμήσεις.

5. Αυτοπεποίθηση
Η αυτοπεποίθηση είναι το κλειδί της επιτυχίας. Μια μελέτη της Dr. Monica Moore του Πανεπιστημίου Webster στο St. Louis, στην οποία συμμετείχαν άτομα σε μπαρ και εμπορικά κέντρα, διαπίστωσε ότι δεν είναι πιο ελκυστικοί εκείνοι που έχουν μεγαλύτερη επιτυχία όταν φλερτάρουν. Αντίθετα, όσοι ακολουθούν τις βασικές αρχές του φλερτ, όπως το χαμόγελο και η εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, είναι εκείνοι που λαμβάνουν την μεγαλύτερη προσοχή.