Σελίδες

Thessaloniki video tour

18/2/18

Θα γλείφετε μέχρι και τα δάκτυλά σας - Η απόλυτη συνταγή που στάζει σοκολάτα




Υλικά συνταγής
¾ φλιτζ. σταγόνες κουβερτούρας
1 φλιτζ. αμύγδαλο φιλέ...

1 φλιτζ. ιταλικά μπισκότα αμαρέττι
½ φλιτζ. βούτυρο ή μαργαρίνη
⅔ φλιτζ. ζάχαρη
1 βανίλια
4 αυγά
κακάο για το πασπάλισμα (περίπου 2 κ.σ.)

Διαδικασία συνταγής:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180οC.
  • Βάζουμε λαδόκολλα σε μια φόρμα για τάρτα 22–25εκ. ή σε ταψάκι ( αν έχετε αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος απλά ψεκάστε τη φόρμα).
  • Σε μπαίν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
  • Σε multi διαλύουμε τα αμύγδαλα μαζί με τα μπισκότα.
  • Χτυπάμε με μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν και προθέτουμε τη βανίλια. Προσθέτουμε ένα–ένα τα αυγά και τέλος το μείγμα με τα μπισκότα και τα αμύγδαλα και τις λιωμένες σταγόνες σοκολάτας.
  • Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί.
  • Ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου (να βγαίνει το ξυλάκι ή το μαχαίρι καθαρό).
  • Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 15 λεπτά, μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με κακάο.